جاذبه های گردشگری ایرانمجله

جاذبه های دیدنی مهاباد

یکی از جاذبه های دیدنی ایران آذربایجان غربی، در شمال غربی ایران می باشد. این استان از شمال به جمهوری آذربایجان و ترکیه، از شرق به استان آذربایجان شرقی، از مفرب به کشور های ترکیه و عراق، از جنوب به استان کردستان محدود می شود. آذربایجان غربی 64/2 درصد وسعت کشور را شامل می شود و دوازدهمین استان پهناور کشور می باشد که از مرکز آن شهر تاریخی ارومیه است. این استان یکی از مناطق کوهستانی ایرانی به شمار می رود. استان غربی جز استانهای خوش آب و هوایی کشور که دارای آب و هوای بهاری و تابستانی متعدل می باشد. یکی از قدیمی ترین شهرهای این استان، مهاباد می باشد. مهاباد در ابتدای آبادی کوچکی بود، اما در دوران صفوی، بداق سلطان حاکم این شهر شد و شهر را از این رو آن رو کرد، در گذشته به مهاباد، ساوجبلاغ بود اما بعد از مدتی نامش را مهاباد گزاشتند. مهاباد یکی از شهر های کرد نشین استان آذربایجان غربی در ایران محسوب می شود که، در منطقه ی تاریخی مکریان قرار دارد. مهاباد شهری سرسبز است که در وسط چندین کوه قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا 1320 متر می باشد، و از آب و هوای متعدل بسیار خوبی برخوردار می باشد. ما در این مقاله می خواهیم به مکان های دیدنی مهاباد بپردازیم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید تا اطلاعات کافی را درباره ی سفر به این شهر زیبا داشته باشید.

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

چشمه و دریاچه های مهاباد

جنگل منبع الهام و آرامش برای تمامی موجودات از جمله انسان ها می باشد. حالا شما تصور کنید در جنگل های مهاباد در حال قدم زدن هستید و تامامی سبزی و طراوت این آرامش جنگل و چشمه های روان را به وجودتان تزریق می کنید. یکی از جاذبه های طبیعی مهاباد، جنگل و چشمه های این شهر می باشد. طبیعت مهاباد هر ساله پذیرای انواع پرندگان مختلف است. زندگی و سفر در اطراف دریاچه و تالاب برای تمامی گردشگران و مردمان بومی آن منطقه حیرت انگیز است.

مکان های دیدنی مهاباد,جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران

دریاچه قوپی باباعلی مهاباد

یکی از تالاب های بین المللی مهاباد که از جاذبه های دیدنی مهاباد محسوب می شود، دریاچه و تالاب قوپی باباعلی می باشد. این دریاچه در جاده ی مهاباد به میاندوآب واقع شده است و سالانه چیزی حدود 150 گونه پرنده ی مختلف از جمله تنجه، اردک سرحنایی، اردک سبز، آنقوت، حواصیل، فلامینگو و غاز وحشی هر ساله میهمان این طبیعت شگفت انگیز هستند. البته متاسفانه اخیرا این دریاچه در خشک سالی های اخیر کم آب و حتی خشک شده است. تالاب قوپی باباعلی پس از خشک سالی ها دوباره احیا شده اما لطمه زیادی دیده و همچنان هم در خطر است.

آدرس دریاچه قوپی باباعلی: آذربایجان غربی، مهاباد، میادوآب، روستای باباقوپی

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

تالاب کانی برازان مهاباد

تالاب کانی برازان با 907 هکتار وسعت، در فاصله ی 30 کیلومتری شمال شرقی مهاباد قرار دارد و اولین سایت پرنده نگری کشور و یکی از بهترین جاهای دیدنی ایران به شمار می رود. این تالاب در زبان کردی به معنای چشمه گراز ها نامیده می شود. تالاب کانی برازان، آب خود را از دریاچه مهاباد تامین می کند و در ادامه راه خود به دریاچه ارومیه می پیوندد. این تالاب بالغ بر75 گونه پرنده آبزی مختلف پلیکان، قو، اردک مرمری، فلامینگو، غاز، مرغابی، آنقوب و گونه های روبه انقراضی همانند اردک سر سفید در آنجا وجود دارد. کانی برازان یکی از مقاصد گردشگری آذربایجان غربی به شمار می رود.

آدرس تالاب کانی برازان: برای دسترسی به این جاذبه باید در مسیر کمربندی دارلک مهاباد، در نزدیکی روستای حاجی خوش، وارد جاده فرعی شوید. بعد از عبور از روستاهای قره داغ، گابازله، به جاده ای خاکی می رسید که با گذر از میان زهکش ها و زمین های کشاورزی، نهایتا به تالاب ختم می شود.

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

مساجد و بقعه در مکان های دیدنی مهاباد

در ابتدای مهاباد یک آبادی خیلی کوچکی وجود دارد. در سال 1308 قمری حاکمیت ایل مکری به این شهر منتقل شد و پس از آن مهاباد بسیار توسعه یافت. این شهر به خاطر تاریخ و قدمتی که دارد. آثار دیدنی و تاریخی بسیار زیادی را در خود جای دادهاست. مساجد و آرامگاه های مهاباد، شکل و شمایل کاملا متفاوتی دارد. اکثر این بنا های مهم با آجر هایی با رنگ قرمز ساخته شده اند که نمای متفاوتی از فضای معنوی به نمایش گذاشته اند.

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

مسجد جامع سرخ مهاباد

قدمت این مسجد همانند بسیاری دیگر از آثار تاریخی به دوران حکومت صفویان باز می گردد. در زمان های گذشته تمامی مساجد به عنوان مکان هایی برای عبادت و خلوت کردن با مبعود شناخته می شود. ولی با گذر زمان حکومت های مختلف از تاریخ، این اماکن مقدس وجه تاریخی بسیار زیادی پیدا کردند و هم اکنون به یکی از مکان های مورد علاقه تمامی گردشگران، توریستان حتی مردمان بومی همان منطقه تبدیل شده است همان طور که در قبالا هم گفتیم بسیاری از مکان های مهم  با آجرهای قرمز رنگ ساخته شده اند، مسجد جامع سرخ مهاباد هم با آجر های قرمز ساخته شده است. این مسجد یکی از جاذبه های تاریخی مهاباد به شمار می رود و تاریخی بودنش یک از مهم ترین بناهای موجود در این شهرستان به شمار می رود. مسجد جامع مهاباد یکی از قدیمی ترین مساجد کشور محسوب می شود.

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

مقبره بداق سلطان مهاباد

بداق سلطان همواره به عنوان حاکم و پادشاهی نیک سرشت به یادآورده می شود. بداق سلطان بیش از 4 قرن پیش بر این منطقه حکومت می کرد و به دلیل تلاش هایی که برای آباد کردن این شهر داشت، هنوز هم بین اهالی این منطقه محبوب است و آرامگاه زیبای نیز دارد. درون برخی از آجر های این ساختمان حفره هایی ایجاد شده که مردم محلی اعتقاد دارند اگر شخصی آرزو کند و سپس سنگی را درون این حفره ها قرار دهد و سنگ درون باقی بماند. این گنبد آجر هایی قرمز رنگی دارد و ارتفاع آن معادل 6 متر است.

آدرس مقبره بداق سلطان مهاباد: آذربایجان غربی، مهاباد، خیابان قبرستان

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

موزه مردم شناسی مهاباد

مهاباد به علت طبیعت دیدنی و آب و هوای خنک کوهستانی خود مقصد بسیار محبوبی برای مسافران و گردشگران است. طبق تحقیقات انجام شده، قدمت باستان شناسی آن به سده اول هزاره پیش از میلاد و از جمله می رسد و از جمله اولین سکونتگاه های بشر در جهان و ایران بوده است. حمام تاریخ میرزا رسول از مکان های دیدنی مهاباد در سال 1380 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. این موزه پس از بازسازی و مرمت به یک موزه مردم شناسی تبدیل شد. سالانه گردشگران و مسافران زیادی از حمام و موه مردم شناسی مهاباد بازدید می کنند تا حتی برای چند برای چند ساعت خاطراتی عالی را برای خودشان رقم بزنند و این لحظات را با عکاسی و گفت و گو در خاطرات خود ثبت کنند.

آدرس موزه مردم حمام میرزا رسول: آذربایجان غربی، مهاباد، ضلع شرقی خیابان سید نظام

جاذبه های تاریخی مهاباد,جاذبه های دیدنی ایران,جاهای دیدنی ایران

غار سهولان مهاباد

یکی از شگفت انگیزترین و زیباترین غارهای ایران، غار آبی سهولان می باشد. یکی از معجزه های 70 میلیون ساله طبیعت می باشد. یکی از کوه های مهاباد جا گرفته است که در دل یکی از کوه های مهاباد جا گرفته است. این غار به دلیل تاریک و کمبود نور هیچ جلبکی در آب غار رشد نمی کند و هیچ موجودی به جز موجودات میکروسکوپی درآب آن زندگی نمی کنند. غار سهولان برای اولین بار در 100 سال پیش توسط توسط ژاک دو مورگان مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفت و پس از آن توسط گروه های انگلیسی در طول سال های جنگ جهانی دوم و بعد از آن توسط تمامی متخصصان غار شناسی ایران مورد مطالعه قرار گرفت و از سال 1379 مورد حفاظت قرار گرفت.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا