در بین تمامی شهر های جنوب، بندرعباس بعد از کیش یکی از زیباترین و بهترین مقاصد سفر می باشد. بندر عباس جزء کلان شهرهای جنوبی ایران می باشد، که بزرگ ترین بندر کانتینری را در خود جای داده است. این شهر با مساحت 125 کیلومتر مربع در جنوب استان هرمزگان واقع شده است و از شمال به مناطق کوهستانی و از جنوب به دریا منتهی می شود. نزدیک ترین شهر به بندرعباس شهر قشم با فاصله ای نزدیک به 28 کیلومتر است. بندر عباس به واسطه موقعیت اقتصادی و جغرافیایی خوب و بی نظیری که دارد، همواره محل زندگی بسیاری از مردم بوده و همین امر باعث شده تا فرهنگ و آداب و رسوم محلی بندرعباس مجموعه ای از جاذبه های دیدنی شود. در این مقاله می خواهیم به مکان های دیدنی بندرعباس بپردازیم، پس تا پایان مقاله مارا همراهی کنید.
چشمه آب گرم گنو بندرعباس
ماجراجویی در بندرعباس را ازهر سمتی که بخواهید می توانید شروع کنید، اما حتما به یاد داشته باشید برای قدم اول هیچ چیز مهم تراز حضور در آبگرم این شهر می تواند باشد. آبگرمی که خواص بسیار درمانی دارد و برای بسیاری از بیمار ها از جمله بیماری های استخوانی، حرکتی و پوستی مفید می باشد. حتی شما می توانید بعد از اینکه در راه بودید اول به این آبگرم دل ار بزنید و خستگی را از تنتان بیرون ببرید. این چشمه در 30 کیلومتری شمال غرب بندر عباس قرار دارد. منطقه حفاظت شده گنو در همین چشمه آب گرم گنو و تجمع آب درمانی خلاصه نمی شود. بلکه یک طبیعت 45 هزار هکتاری با چندین چشمه آب گرم و کلی دیدنی دیگر به نوعی یک پارک ملی درجه یک خلاصه می شود. سالانه گردشگران زیادی برای آب درمانی به این مکان می روند که تنها از درد استخوان و مفاصل در امان باشند و درمان شوند. در این منطقه گیاهان حفاظت شده بسیار زیادی وجود دارد از گیاهان و درختان این منطقه می توان به درختان خرما، انبه، انگور، سیب و نارنگی اشاره کرد.
حمام گله گردی بندرعباس
یکی از مهم ترین آثار تاریخی بندرعباس، حمام گله گردی می باشد. امروزه به عنوان موزه مردم شناسی استان هرمزگان نیز شناخته می شود. قدمت این اثر زیبا به دوره ی حکومت قاجاریه بازمی گردد، در در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. برای درست این اثر تاریخی از مصالح دریایی مانند سنگ های اسفنجی و ساروج محلی همراه باگچ دسکوپ استفاده شده تا در برابر رطوبت دوام بالایی داشته باشد، این سنگ ها از خلیج فارس تهیه شده است و سایر مصاح دیگری همانند آجرفرش های استفاده شده در کف حمام دارای استحکامی زیادی هستند. یکی از شگفت انگیز ترین قسمت های این حمام، روزنه هایی می باشد که می توانید در سقف حمام مشاهده کنید. با اینکه در زمان های بسیار کهن به عنوان تنها محل استحمام مردم خلیج فارس به شمار می رفت، اما امروزه به عنوان موزه شناخته می شود و مردم می توانند از آن دیدن کنند. در واقع این روزنه ها در فصولی از سال باز می شدند تا دما و رطوبت حمام تنظیم شود. ساعات بازدید از این جاذبه ی تاریخی به صورت همه روزه از ساعت 9 تا 18 می باشد.
غار خرسین بندرعباس
یکی دیگر از جاذبه های طبیعی بندرعباس بی شک، غار خرسین می باشد. گنبدی نمکی و دیدنی خرسین که علاوه بر اینکه پوشش گیاهی بین سنگ های نمکی، غاری بزرگی را دار، بلکه در واقع موقعیتی همه چیز تمام می باشد. اگر شما هم فردی ماجراجو و کنجکاوی هستید، این مکان گزینه ی خوبی برای شما گردشگران و ماجراجویان می باشد. یکی از جالب ترین قسمت های این غار شما ممکن است فکر کنید هر چه رو به جلو بروید باز هم به درون غار می رسید و چیزی در آنجا وجود ندارد، بلکه وقتی رو به جلو حرکت می کنید گاهی از دیدن شکل های عجیبی که از قندیل های نمکی ساخته شده اند تعجب می کنید. وقتی به جلو می روید ناگهان به یک آبشار 12 متری می رسید که قطعا از دیدن آن وسط غار به آن وسعت تعجب می کنید. اما نگران نباشید شما آنقدر مناظرعجیبی می بینید که اصلا متوجه گذر زمان نمی شوید.
معبد هندوها بندرعباس
همان طور که دراول مقاله به موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد، امکان تجارت با چند کشور دیگر مانند کشور دیگر مانند پرتغال، انگلیس و هندوستان برقرار گذاشته است. معبد هندوها شکل بسیار جالبی دارد، درست انگار که دستی این مبعد را از وسط هند بلند کرده و وسط یکی قدیمی ترین خیابان های بند عباس گذاشته است. زمان ساخت این مبعد تاریخی به دوره ی اواخر حکومت ناصرالدین شاه برمیگردد که در دوره مظفرالدین شاه مورد بهره قرار گرفته است. این بنا چهار گوش بئوده و گنبد بالای آن به سبک طراحی شده است، همچنین نقاشی های مذهبی بر روی دیوارها و برجک ها و حتی تالار اجتماعات مبعد توجه بازدیدکنندگان زیادی را به سوی خود جلب کرده است. یکی ازم ترین نقاشی های این مبعد، نقاشی مربوط به خدای فلوت زن ( کریشنا) می باشد. به دلیل اینکه رفت و آمد تجارهای هندی به این منطقه زیاد بوده تمامی آثار این مبعد هندو ها همانند معماری بودایی، اسلامی، گچ کاری ها ، و معماری های خاص موجود در این مبعد شما را به کشور هندوستان می برد.
عمارت کلاه فرنگی بندرعباس
عمارت کلاه فرنگی بندرعباس در دو طبقه در زمان حکومت صفویه ساخته شده است. این عمارت کلاه فرنگی از مصالحی همانند سنگ سیاه، ساروج و گچ ساخته شده و در مجموع دارای 33 اتاق و یک سالن بزرگ زیبا که دارای گچ بری های بسیارشگفت انگیزی هستند. این جاذبه ی تاریخی در سال 1384 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در زمان خود نام این بنا گمرک بوده، اما طی مدت زمان طولانی به دلیل شباهت زیاد این بنا به کلاه اروپاییان، به کلاه فرنگی نام گرفت. پس حتما از جاذبه های بندرعباس دیدن کنید و برای خود خاطراتی تکرار نشدنی را رقم بزنید.