
استان بوشهر از بهترین استان های جنوبی کشور که دارای جاذبه ها گردشگری و توریستی فراوانی می باشد، این شهر دارای آب و هوای بسیار گرمی می باشد، در میان این همه جاذبه ی زیبا و دیدنی در بوشهر، این شهر دارای مردم خونگرم و مهمان نوازی دارد و از دیگر جاذبه های این شهر جنوبی وجود خوراکی ها و غذاهای خوشمزه ی جنوبی می باشد، در این مقاله قصد داریم به معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی بوشهر بپردازیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
آس چارتر به شما این امکان را می دهد تا با کمترین هزینه و کمترین زمان بتوانید بهترین بلیط هواپیما تهران بوشهر و بلیط هواپیما مشهد بوشهر را از این سامانه دریافت نمایید.
معرفی غذاهای محلی بوشهر
بوشهر از شهرهای جنوبی که دارای غذاهای سنتی بسیار لذیذ و خوشمزه ای می باشد، قلیه ماهی، قلیه میگو، قیمه بوشهری، شکر پلو، رنگینک، یتیمک بوشهری، دمی لخ لاخ، نان قراپیچ، حلوای انگشت پیچ و نان گرده، نان تیری از بهترین غذاهای بوشهر می باشد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
شکر پلو بوشهر
از غذاهای مجلسی بوشهر می توان به شکر پلو می باشد، شکر پلو از ترکیب موادی نظیر برنج، زعفران، گلاب، شکر، خلال پسته، روغن تهیه می شود، اگر دارای ذائقه شیرین هستید، شکر پلو از خوشمزه ترین غذاهای شیریت است که می توانید در رستوان های بوشهر آن را امتحان نمایید و شکر پلو بیشتر با قیمه بوشهری سرو می شود، شکر پلو بوشهر همچنین یکی از غذاهای اصلی در مهمانی ها و در عزاداری و عروسی ها می باشد. برای تهیه این غذا ابتدا برنج آبکش شده را با شکر و گلاب و زعفران دم می کنیم، و در آخر پلو را در ظرف مخصوصی ریخته و با خلال پسته تزیین می کنیم، میزان شکر به ذائقه شما بستگی دارد.
میگو پلو بوشهر
میگو از اصیل ترین غذاهای جنوبی بوشهر که طرفدارای بسیار زیادی دارد، میگو پلو غذای مورد علاقه جنوبی ها که دارای خواص زیادی دارد، میگو پلو از موادی نظیر میگو، برنج، پیاز، سیر، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، تمبرهندی، رب گوجه فرنگی، ادویه کاری تهیه می شود، طرز تهیه میگو پلو بوشهر به این صورت می باشد که پیاز و سیر را خرد شده را در روغن تفت داده و سبزی ریز شده، میگوها، نمک و فلفل و زرد چوبه، ادویه کاری و تمبرهندی را اضافه کرده و مخلوط می کنیم و در آخر زعفران را اضافه می کنیم، و در آخر مواد آماده شده را با برنج آبکش شده مخلوط و می گذاریم دم بکشد، اغلب مردم بوشهر میگو پلو را بسیار تند درست می کنند، میگو پلو غذایی دریایی که دارای آنتی اکسیدان و سرشار از امگا3 می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مناسب می باشد، میگو پلو را شما می توانید در تمام رستوران های بوشهر سفارش دهید و نوش جان کنید.
غذای کبه بوشهر
از غذاهای محبوب بوشهر که در بین عرب زبان ها بسیار پرطرفدار می باشد، کبه بوشهری است، کبه بوشهری از ترکیب موادی نظیر گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، دارچین، فلفل، آبلیمو، بادام زمینی و گردو خرد شده، زرشک و کشمش تهیه می شود، کبه بوشهر در زبان محلی به آن للک معروف است، برای طبخ این غذا ابتدا بلغور را خیس کرده و آب آن را گرفته و بعد با پیاز و ادویه و گوشت میکس می کنیم و بعد کاملا با دست ورز می دهیم و داخل ظرف در بسته ای حدود نیم ساعت داخل یخچال می گذاریم، مواد داخل کبه را نیز همه را تف می دهیم و در آخر از مواد داخل یخچال به اندازه یک سیب برداشته و با دست گرد کرده و سوراخی وسط آن ایجاد کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم. کبه بوشهری به دلیل اینکه در طبخ آن از روغن سرخ کردنی استفاده می شود برای سالمندان و کسانی که رژیم غذایی دارند مناسب نمی باشد.
دال عدس بوشهر
دال عدس از رایج ترین غذاهای محبوب و معروف در بوشهر که بیشتر در فصل زمستان سرو می شود، دال عدس از غذاهای سنتی بوشهر که در دیگر مناطق بوشهر نیز طبخ می شود، دال عدس بوشهر از مواد لازمی همچون عدس قرمز، تمبرهندی، پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل تهیه می شود، برای تهیه این غذا عدس ها را جدا گانه با آب می گذاریم پخته شود و پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تف می دهیم و بعد از پخته شدن عدس ها پیاز سرخ شده را با آن مخلوط کرده و می گذاریم جا بیفتد. دال عدس سرشار از بتاكاروتن است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشد. با تهیه بلیط هواپیما مشهد بوشهر در سایت آس چارتر از تخفیفات ومزایای ویژه ای برخوردار شوید.
قلیه ماهی بوشهر
از غذاهای اصلی بوشهر قلیه ماهی می باشد، قلیه ماهی از ترکیب سبزی ماهی، ماهی شیر یا سنگسر، ادویه ماهی، روغن، تمبرهندی، سیر، پیاز، نمک و فلفل تهیه می شود، طبخ این غذا به این صورت است که تمبرهندی را با آب مخلوط کرده و کمی از غلظت آن را کم می کنیم بعد در آن یک قاشق آرد اضافه کرده، ماهی ها را نیز کمی مزه دار می کنیم، بعد پیاز را با دیگر مواد تف می دهیم، سپس ماهی و تمبرهندی را به بقیه مواد اضافه کرده و می گذاریم جا بیفتد، در طبخ این غذا سیر فراوان استفاده می شود، قلیه ماهی بوشهر بسیار لذیذ و خوش طعم است و در شهرهای شمالی نیز طبخ می شود و بیشتر با شکرپلو و برنج سرو می شود.
قیمه بوشهر
از دیگر غذاهای محلی بوشهر قیمه بوشهر می باشد، جالب است بدانید طبخ این غذا با دیگر قیمه ها فرق دارد، در قیمه بوشهر گوشتی که استفاده می شود کاملا له می شود، به طوری که در هنگام خوردن گوشت آن کش می آید، قیمه بوشهر از غذاهای سنتی استان بوشهر که مواد لازم موجود در آن شامل: گوشت، پیاز، سیب زمینی، دارچین، زرد چوبه و نمک، پودر لیموعمانی، رب گوجه فرنگی، زعفران می باشد، در طبخ این غذا ابتدا پیاز را همراه زردچوبه را تف داده و بعد گوشت و سیب زمینی و آب را اضافه می کنیم، لپه را نیز جداگانه می پزیم و در انتها که مواد کاملا پخته شد با گوشتکوب مواد را له کرده و دوباره روی حرارت قرار می دهیم و با یک لیوان آب و رب می گذاریم جا بیفته و در آخر لیموعمانی را اضافه می کنیم، این غذا در بوشهر بیشتر با شکر پلو سرو می شود و برعکس شیرین بودن پلو قیمه دارا طعم ترش و شوری می باشد که در کنار شیرین پلو طعمی بسیار دلچسبی را به خود می گیرد.