جاذبه های گردشگری ایران

امام زاده صالح تهران

تهران شهر مجلل و مدرن ایران که سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر از سراسر ایران و جهان می باشد، شهر بزرگ تهران علاوه بر داشتن مناظر زیبا و جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی بسیار زیاد، دارای اماکن زیارتی بسیاری نیز می باشد. امام زاده صالح از اماکن مقدس در تهران که در میان مردم این شهر دارای جایگاه ویژه ای می باشد و بسیار ارزشمند است، در این مقاله همراه ما باشید با معرفی کامل امام زاده صالح تهران، تا با قدمت و تاریخچه این مکان مقدس بیشتر آشنا شوید. با تهیه بلیط هواپیما مشهد تهران در سایت آس چارتر از تخفیفات ومزایای ویژه ای برخوردار شوید.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

تاریخچه امام زاده صالح

امام زاد صالح یکی از زیارتگاه های شهر بزرگ تهران است که در نزدیکی شمیرانات در منطقه تجریش واقع شده است، مقبره و صحن امام زاد صالح (ع) در ابتدا در قرن پنجم هجری قمری پس از حمله مغولان به شهر ری در سال 617 هجری قمری ساخته شد، این امام زاده که بطور کلی توسط مغول ویران شده بود در زمان سلطنت غازا خان دوره ایلخانی در سال 700 هجری قمری صحن امامزاده با مرمت و بازسازی قرار گرفته شد، قمری صحن امامزاده صالح در ابتدا یکی از قبرستان های تهران بود و پس از مدتی دفن در این مکان ممنوع شد و به مرور زمان آثار قبور قدیمی در این صحن از بین رفت.

زیارتگاه های شهر بزرگ تهران,امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران

درباره امام زاده صالح

امام زاد صالح فرزند امام موسی کاظم و برادر امام رضا (ع) در اواخر قرن دوم هجری با شنیدن خبر ولیعهدی امام رضا (ع) از عراق به سوی ایران حرکت کرد و در راه استراحت به شمیران توقف کرد. و در همان مکان اقامتش توسط فردی به نام حسن بهبهانی کشته شدند، پیکرش پس از شهادت در کنار چنار تنومندی در باغ جنت گلشن به خاک سپرده شد. مزار ایشان امروزه به یکی از پرطرفدارترین و شلوغ ترین زیارتگاه های تهران و شهرستان ها تبدیل شده است.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

معماری امام زاده صالح

معماری امام زاد صالح تلفیقی از معماری سنتی و قدیمی است که مساحت این مکان مقدس تقریباً 3000 متر مربع می باشد و یکی از بزرگترین امامزادگان ایران به شمار می رود، فضای امامزاد به قسمت‌های مختلفی تقسیم می ‌شود که برخی از آن‌ها باستانی و برخی بعد از انقلاب ساخته شده‌اند، در ابتدا اطراف امامزاد دیواری وجود داشت که با اجرای طرح توسعه خیابان تجریش، دیوار قدیمی تخریب شد و اکنون بخشی از قبرستان به باغ تبدیل شده است، آرامگاه امام زاده صالح دارای سه ورودی می باشد که دو تا از درها به بازار تجریش و دیگری به پایانه شهر منتهی می شود، قسمت شمالی مسجد 100 متر مربع مساحت دارد. در داخل زیارتگاه  4 ایوان وجود دارد. در زیر زمین این زیارتگاه سردابه ای است که قبر مطهر امام زاده در آن قرار دارد. وسعت این سرداب 16 متر مربع و مقبره امام زاده حدودا 1 متر ارتفاع و 2 متر طول، 1 متر عرض دارد و در مرکز سرداب قرار گرفته، حوض بزرگی نیز در وسط صحن امامزاده وجود دارد که اطراف آن را گلدان های کوچک زیبایی احاطه کرده است. هر ساله مراسمی به مناسبت بزرگداشت امام زاده (روز پنجم ذیقعده) در این آستان برگزار می شود.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

بازسازی امام زاده صالح

امام زاده صالح در دوره های مختلف مورد مرمت و بازسازی های زیادی قرار گرفته، در بدو ورود به زیارتگاه در ایوان ورودی امام زاده لوح مستطیل شکل خشتی را خواهید دید که تاریخچه اولین بر روی آن حک شده، اولین مرمت این زیارتگاه توسط فتحعلی شاه بوده که در سال 1210 توسط هلاکو یکی از فرزندان فتحعلی خان قاجار انجام شده، برادر دیگر هلاکو شجاع السلطنه در صحن شمالی این امامزاده قسمت هایی از جمله: مسجد، حسینیه و حمام را ساخت، در اواخر دوره قاجار نیز ضریح نقره و مشبک این زیارتگاه توسط وزیر امور خارجه میرزا سعیدخان وقف شد و همچنین در سال 1368 بخش های دیگری همچون سالن برگزاری مراسم عزاداری، سرویس بهداشتی به این زیارتگاه اضافه شد و کاشی ‌کاری ایوان شمالی نیز بازسازی شد، گنبد نیز به طور کامل تخریب و به جای آن گنبدی بزرگتر ساخته شد، در سال 1380 گلدسته موجود به این امامزاده اضافه شد و نمای داخلی رواق آینه کاری شد.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

مقبره شهدای امام زاده صالح

یکی از دیدنی های زیارتی تهران در زیارتگاه امام زاده صالح مقبره شهیدان گمنام می باشد، این مقبره ها عبارتند از مقبره شهدای هسته ‌ای، شهید فخری ‌زاده و همچنین پیکر تعدادی از شهدای حادثه هواپیمای اکراینی که در این مکان به خاک سپرده شده اند، شما می توانید بعد از زیارت امام زاده صالح به زیارت این قبور نیز بپردازید.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

درخت چنار زیارتگاه امام زاده صالح

در این زیارتگاه امام زاده صالح درختی کهنسال و محکم قطوری به قطر 15 متر وجود داشته که بیش از 800 سال قدمت دارد و یکی از جاذبه های طبیعی تهران محسوب می شده، این چنار کهنسال در سفرنامه جهانگردان معروفی همچون  مارکوپولو و گیوم آنتوان اولیویه نیز ذکر شده است. آنتوان اولیویه یک جهانگرد فرانسوی در زمان آقا محمدخان به تهران آمده بود، در کنار این درخت دو قنات وجود دارد که آب مورد نیاز درخت از آنها تامین می شده، در گذشته این چنار محلی برای استراحت کاروانیان، محل اقامه نماز و مدرسه ای برای تدریس بوده و کافه چی نیز سماور و لوازم پذیرایی از مشتریان را زیر سایه این درخت تنومند قرار می داده، متاسفانه این درخت قطور و تنومد بعدها دچار آتش سوزی شد و قسمت هایی از آن سوخت و سال ها بعد توسط شهرداری کاملا قطع گردید.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

جاذبه های دیدنی امام زاده صالح

تهران یکی از پرطرفدارترین شهرهای توریستی ایران است و جاذبه های طبیعی و تاریخی منحصر به فرد در گوشه و کنار این شهر بزرگ سالانه گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب می کند. در اطراف امام زاده صالح جاذبه های  زیادی وجود دارد که از آن جمله می توان به بازار بزرگ تجریش، پاساژ قائم، پاساژ تندیس، پاساژ ارگ، کاخ سعدآباد، باغ موزه هنرایرانی و…  اشاره کرد که در فاصله کمی از امام زاده صالح قرار دارند و می توانید از آنها به راحتی بازدید نمایید. با کمترین هزینه و کمترین زمان بلیط هواپیما کیش تهران را از این سامانه آس چارتر تهیه نمایید.

امام زاده صالح تهران,بزرگترین امامزادگان ایران,دیدنی های زیارتی تهران

مسیر دسترسی امام زده صالح

تجریش یکی از پرترددترین مناطق تهران و از مناطق شلوغ و توریستی این شهر محسوب می شود، برای دسترسی به این منطقه بهترین راه استفاده از مترو و اتوبوس می باشد که ایستگاه شان به حرم نزدیک است، اگر از وسیله نقلیه شخصی خود استفاده می کنید پارکینگ های طبقاتی در تجریش و معابر اطراف حرم وجود دارد که می توانید در این پارکینگ ها بدون نگرانی از ازدحام جمعیت یا گیر افتادن در فضای پارکینگ ماشین خود را پارک کنید.

آدرس امام زاده صالح

تهران، ضلع جنوب شرقی میدان تجریش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا