شهر تاریخی یزد که به شهر بادگیرهای ایران می باشد که دارای قدمت 3 هزار ساله می باشد، یزد دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان که سالانه میزبان گردشگران زیادی از سراسر ایران می باشد، یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحات در یزد رستوران گردی و خوردن غذاهای یزدی می باشد، غذاهای اصیل خوش طعم و خوشبو که در این مقاله به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. با کمترین هزینه و کمترین زمان بلیط هواپیما تهران یزد را از این سامانه آس چارتر تهیه نمایید.
خورش به آلو یزد
خورش به آلو از خوشمزه ترین غذاهای سنتی یزدی می باشد این غذای خوشمزه و ملس از ترکیب آلو و به، گوشت، آلو خورشتی، پیاز، لپه، رب گوجه فرنگی، زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود، برای طرز تهیه این غذا در ابتدا پیازهای خرد شده را در روغن تف داده و بعد لپه و رب گوجه، گوشت نیم پز شد آلوها، زعفران و کمی شکر را به به خورش اضافه می کنیم و کی گذاریم خورش کمی جا بیفتد و در انتها همراه زرشک پلو سرو نمایید، این غذای خوشمزه را می توانید در رستوران های این شهر امتحان کنید.
خورش کدو سرکه شیره یزد
خورش کدو سرکه شیره از غذاهای مجلسی یزد که بیشتر در میهمانی ها سرو می شود، خورش کدو سرکه شیره دارای طعم ملس و خوشمزه ای می باشد و از ترکیب موادی نظیر پیاز، زردچوبه، گوشت ماهیچه یا مغز ران گوسفند با استخوان، کدو سبز، سرکه انگور، شکر، نمک و فلفل سیاه تهیه می شود. در ابتدا پیاز خورد شده را در کمی روغن تف داده و سپس زرد چوبه و فلفل و گوشت خردشده را اضافه و تفت می دهیم و با ریختن کمی آب می گذاریم تا گوشت ها پخته شود و بعد در انتها نمک، سرکه انگور و شکر و کدو سبزهای سرخ شده را به این خورش اضافه می کنیم.
فسنجان یزدی یا منتیجه یزد
فسنجان یزدی یا منتیجه از معروف ترین غذاهای یزد که از موادی همچون گوشت قرمز یا سفید، بادام، چغندر، به، سیب یا آلو، برگه زردآلو یا آلوچه تازه، رب انار، پیاز داغ، هل، نمک، فلفل و زرد چوبه و گردو تهیه می شود. طرز تهیه این غذا به این گونه است که در ابتدا پیاز و گوشت تف می دهیم و بعد گردوهای خورد شده و بادام، چغندر، به، سیب یا آلو، برگه زرد آلو یا آلوچه، هل را اضافه کرده و می گذاریم تا کمی پخته شود و در نهایت کمی رب انار به همراه شکر به خورش اضافه کرده و می گذاریم تا خورش جا بیفتد، میزان ترش و شیرینی و ملس بودن خورش بستگی به ذائقه شما دارد، جالب است بدانید این خورش دارای خواص درمانی مانند: تقویت بدن، ضد افسردگی و سردرد، سودازدای بسیار قوی، و تقویت حافظه و اعصاب می باشد، آن هم به خاطر وجود ویتامین های نظیر A و B و C می باشد.
آش کدو یزدی
از غذاهای سنتی و معروف یزد می توان به آش کدو اشاره کرد، این غذا از موادی نظیر عدس، کدو، ماش، نخود، روغن، پیاز، شوید، فلفل، لوبیا و … تهیه می شود، آش کدو دارای خواص درمانی نیز می باشد و برای بیماری های مانند دیابت و فشار قند خون مفید می باشد.
اشکنه یزدی
اشکنه یزدی یکی از غذاهای محلی یزد می باشد که در تمام مناطق ایران نیز تهیه می شود، اشکنه از راحت ترین غذاها مه دارای طبخ بسیار آسان و راحتی می باشد، اشکنه از موادی نظیر: پیاز، سیب زمینی، آرد، شنبلیله خشک یا تر و ادویه جات تهیه می شود.
قیمه نخود یزدی
از خورش های اصیل یزدی می توان به قیمه یزدی اشاره کرد، این نوع قیمه شباهت زیادی به قیمه بادمجان و انواع دیگر قیمه ها می باشد فقط با این تفاوت که در این خورش به جای لپه از نخود دو تکه شده استفاده می شود، از مواد تشکیل دهنده این غذذای خوشمزه ی یزدی می توان به گوشت قرمز، پیاز خردشده، لیموعمانی، سیب زمینی، دارچین، هل و زردچوبه اشاره کرد. در سفر به یزد می توانید این غذای سنتی را در رستوران های یزد سفارش داده و نوش جان کنید. با تهیه بلیط هواپیما مشهد یزد در سایت آس چارتر از تخفیفات ومزایای ویژه ای برخوردار شوید.
کشک خیار یزدی
از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفدار در یزد کشک خیار می باشد، این غذای خوشمزه و دلچسب مناسب برای روزهای گرم تابستان می باشد، از موادی که در این غذا استفاده می شود می توان به کشک، خیار، گردوی خرد شده، نعنا و کشمش اشاره کرد، برای تهیه این غذا ابتدا کشک ها را سابیده و با گردو ونعنا و کشمش و خیار رنده و یا خرد شده مخلوط وکمی آب خنک نیز به آن اضافه می کنیم.
تاس کباب یزدی
تاس کباب از غذاهای سنتی یزد می باشد، تاس کباب از ترکیب موادی نظیر سیب زمینی، پیاز، روغن، گوشت چرخ کرده یا گوشت قلیه شده گوسفندی، رب گوجه فرنگی و دارچین تهیه می شود. برای تهیه تاس کباب در ابتدا پیاز رابه همراه گوشت تف داده و بعد سیب زمینی و دارچین و رب را اضافه کرده و با کمی آب می گذاریم تا جا بیفتد. تاس کباب نیز از غذاهایی می باشد که در تمام مناطق و شهرهای ایران طبخ می شود.
آش شولی یزدی
آش شولی یزد از غذاهای خوشمزه و سنتی یزد که از موادی مانند: ماش پخته، اسفناج، چغند، شوید و گاه شلغم و کدو زرد تهیه می شود، در طبخ این آش می توان به جای ماش از نخود یا عدس و برگ چغندر نیز استفاده کرد. این موادی که گفته شد را در داخل قابلمه ای ریخته و به همراه آب می گذاریم پخته شود، بعد از پخته شدن بقیه مواد را مانند آرد گندم حل شده و پیاز داغ را به آن اضافه می کنیم و می توانید از سرکه انار یا انگور ویا رب انار برای طعم آن به ذائقه خود اضافه و میل نمایید.