سوغاتی چی بخریم

شیرینی های تبریز

تبریز در شمال غرب ایران قرار دارد و به عنوان یکی از شهرهای سردسیری کشور شناخته شده است. مردمان این شهر بسیار خونگرم و مهربان هستند و این دو ویژگی فاکتور مهمی برای گردشگران است. هر شهر دارای سوغاتی‌ها و صنایع دستی و نماد خاصی است که شما می‌توانید از آنها دیدن کنید و یا آنها را برای دوستان خود سوغات بیاورید. تنوع سوغاتی در شهر تبریز بسیار بالا است و شما در هنگام خرید دستتان باز است و بنابراین سلیقه و ذائقه افراد می‌توانید آنها را تهیه کنید.

با کمترین هزینه و کمترین زمان بلیط هواپیما تهران تبریز را از این سامانه آس چارتر تهیه نمایید.

یکی از معروف‌ترین سوغاتی‌ها در شهر تبریز شیرینی است که شما می‌توانید این شیرینی‌ها را در طعم و نام‌های مختلفی مشاهده کنید که با شیوه‌های جدیدی پخت می‌شوند. با توجه به اینکه تنوع شیرینی های تبریز بسیار بالا است ما می‌خواهیم در این مقاله به معرفی و بررسی بهترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های تبریز بپردازیم تا اگر قصد سفر به این شهر را داشتید بتوانید بهترین و با کیفیت‌ترین شیرینی را خریداری کنید.

شیرینی های سوغات تبریز

شهر تبریز مانند اکثر شهرهای ایرانی دارای سوغاتی‌های متعددی است که شما باید اصول و نکات مهم را در هنگام خرید در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر قصد خرید شیرینی نوقا را دارید باید بدانید که این شیرینی انواع مختلفی دارد، بسیار پرطرفدار است. کیفیت حرف اول را می‌زند و بدانید که شیرینی نوقا با کیفیت مغز آجیل زیادی دارد و هیچگونه مواد شیمیایی و افزودنی ندارد. اگر این محصول را به صورت بسته‌بندی خریداری می‌کنید باید اطلاعات روی بسته را به طور کامل مطالعه کنید.

برای خرید شیرینی اریس به طعم آن توجه کنید و بدانید که این شیرینی باید ترد و تازه باشد و برای اینکه یک سوغاتی با کیفیتی تهیه کنید می‌توانید به بازار تبریز سر بزنید. شیرینی‌های سوغات تبریز بسیار زیاد است که در بین آنها شیرینی راحت الحلقوم بسیار خوشمزه و طعم لذیذی دارد به شرط اینکه آن را در مکان معتبری خریداری کنید.

این مورد را در نظر داشته باشید که قیمت این سوغاتی بر اساس شکل ظاهری و نوع بسته‌بندی با یکدیگر متفاوت است. گران‌ترین شیرینی شهر تبریز قرابیه است که در بازار تبریز بسیار یافت می‌شود.

قرابیه

دربی یک نوع شیرینی سنتی در آذربایجان شرقی است که به شکل کلوچه در شهرهای مختلف پخت می‌شود ولی یکی از سوغاتی‌های اصلی شهر تبریز است. قرابیه به عنوان یه شیرینی مجلسی و سنتی و گران قیمت محسوب می‌شود که در زنجان به آن قرابی می‌گویند. این شیرینی در میان ایران و خارج از کشور مورد توجه قرار گرفته و به دلیل استفاده از بادام و شکر و تخم مرغ و مغزیجات متعدد به عنوان گران‌ترین شیرینی شناخته شده است.

این مطلب را از دست ندهید
بهترین سوغاتی ارومیه

انواع مختلفی دارد و به صورت گردویی، بادام و نارگیلی تهیه و پخت می‌شود و شما می‌توانید آن را به همراه چای و یا قهوه در کنار خانواده نوش جان کنید. طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز بسیار آسان است که ما در اینجا مرحله به مرحله پیش می‌رویم. در مرحله اول شما باید بادام‌ها را خرد و ریز کنید و یا می‌توانید آن را به صورت پودر آماده کنید.

قبل از هر کاری باید فر را در ۱۵۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بماند و فر کاملاً گرم شود. در مرحله سوم بادام‌ها را در درون یک ظرفی بریزید سپس شکر و وانیل و سفیده تخم مرغ را به خوبی مخلوط کنید. برای اینکه این مواد اولیه به خوبی مخلوط شود بهتر است آنها را دو مرتبه در درون چرخ گوشت بریزید. یک مواد خمیری شکل به وجود می‌آید که بهتر است آن را کمی ورز دهید و هنگامی که خمیر خیلی سفت شد یک عدد سفیده تخم مرغ اضافه کنید تا خمیر یک حالت نرمی داشته باشد و رنگ آن سفید شود.‌

در این مرحله بهتر است در داخل سیلی فری کاغذ روغنی پهن کنید. خمیر خود را در ماسوره بریزید و با فاصله و با اندازه تقریبی روی کاغذ روغنی قرار دهید. برای تزیین این شیرینی می‌توانید از پسته و بادام کمک بگیرید و مقداری شکر روی شیرینی بپاشید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در درون فر قرار دهید و هنگامی که روی شیرینی طلایی رنگ شد پخت آن پایان می‌یابد.

لوز تبریزی

لوز تبریزی یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی در شهر تبریز است که در بسیاری از مجالس و مهمانی‌ها برای پذیرایی استفاده می‌شود و به عنوان یک شیرینی مخصوص در عید نوروز است. این شیرینی طعم فوق العاده و بافت نرمی دارد و شما می‌توانید از بادام و گردو و حتی زعفران برای خوشمزه کردن این شیرینی استفاده کنید.

پخت بسیار آسانی دارد و شما به راحتی می‌توانید در خانه آن را تهیه کنید و در کنار خانواده میل کنید. برای درست کردن این شیرینی ابتدا باید مغز باداام‌ها را در درون آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه صبر کنید و بعد از آن بادام‌ها را آبکشی کنید و به راحتی پوست نازک بادام را جدا کنید.

بادام‌های پاک شده را روی یک دستمال پهن کنید و به مدت ۲۴ ساعت اجازه دهید تا بادام‌ها کاملاً خشک شوند. در مرحله بعدی بهتر است بادام‌های خشک شده را به همراه پودر قند در داخل آسیاب بریزید تا کاملاً پودر شود. شکر و آب را در داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و مایع کاملاً به قوام برسد.

در این فاصله بهتر است زعفران دم کشیده را به شیره خود اضافه کنید. و کمی هم بزنید و بعد ظرف خود را از روی حرارت بردارید. شیره شما باید کاملاً خنک شود و به خوبی آن را هم بزنید تا یک رنگ سفیدی به دست بیاید و کمی حالت غلیظی داشته باشد. در مرحله بعدی شما باید پودر بادامی را که از قبل آماده کردید را به مواد اضافه کنید و با قاشق به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شود. در نهایت مواد شما باید حالت خمیری داشته باشد و به دست نچسبد.

این مطلب را از دست ندهید
سوغات استان گیلان

خمیر خود را در ظرف مستطیلی یا مربعی قرار دهید و با پشت قاشق مواد را پهن و فشار دهید. مقداری پسته خرد شده یا مغزیجات دیگر را روی خمیر بپاشید و با دست کمی فشار دهید تا پسته‌ها به شیرینی بچسبد. شیرینی را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً خودش را بگیرد. بعد از ۲۴ ساعت می‌توانید با یک چاقوی تیز آن را به شکل لوزی برش دهید. این شیرینی ماندگاری بالایی دارد، می‌توانید برای پذیرایی از مهمان‌ها از آن استفاده کنید.

رشته ختایی

اولین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های معروف تبریز، رشته ختایی نام دارد. بهتر است بدانید که این شیرینی خوشمزه بیشتر در ماه مبارک رمضان پخت می‌شود و روزه‌داران می‌توانند با این شیرینی روزه خود را باز کنند. رشته ختایی نه تنها در کشور ایران بلکه در ترکیه طرفداران خاص خود را دارد. مواد اولیه این شیرینی شامل زنجبیل، دارچین، پودر قند، رشته مخصوص، گلاب، پودر گل محمدی، گردو و کره است.

این شیرینی شباهت بسیار زیادی به باقلوا دارد. شیرینی رشته‌ای ختایی بسیار معطر و خوش طعم و لذیذ است، چون از گردو و مغز پسته در هنگام پخت استفاده می‌شود و همین مغزیجات ارزش غذایی این شیرینی را بسیار بالا برده است. برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا شهد آب، شکر و هل را با همدیگر مخلوط می کنند و در درون یک قابلمه می ریزند و روی حرارت قرار می دهید تا بجوشد و شکر به خوبی حل شود.

در مرحله بعدی گلوکز و گلاب و جوهر لیمو را اضافه می کنند و روی حرارت قرار می دهند تا ۵ دقیقه بجوشد و بعد از آن زعفران دم کرده را اضافه می کنند .

در این مرحله باید شعله را خاموش کنند تا مایع کاملاً خنک شود.‌ برای خوشمزه شدن این شیرینی گردو خرد شده، پودر شکر دارچین و زنجبیل را اضافه می‌کنند و برای اینکه طعم عالی داشته باشد کمی گلاب اضافه می‌کنند و مواد را به خوبی هم می‌زنند تا یک حالت خمیری شکل به دست بیاید. رشته ختایی را به اندازه مستطیل ۱۰ در ۲۰ سانتی‌متر برش می‌زنند و دو لایه رشته را روی هم قرار می‌دهند و با قلم روی خمیر کره آب شده می ریزند. و بعد شیرینی را به مدت ۳۰ دقیقه در درون فر قرار می دهند و بعد از طلایی شدن بیرون می‌آورند و آن را در درون شربت شیرین آغشته می‌کنند.

این مطلب را از دست ندهید
بهترین سوغاتی ارومیه

قرابیه

یکی از سوغات و شیرینی‌های سنتی شهر تبریز قرابیه است که ما در اینجا می‌خواهیم یک نگاه کلی به تاریخچه این شیرینی معروف بپردازیم.‌ نام این شیرینی اولین بار در کتاب آشپزی عربی دیده شد که نویسنده این کتاب به طور کلی در مورد این شیرینی سخن گفت و در دوره عباسیان این کتاب را ارائه کرد.‌ در کتاب الطبیق شیرینی‌ها و غذاهای ایرانی به خوبی معرفی شده بودند و برخی از افراد اعتقاد داشتند که شیرینی قرابیه اصالتاً شیرینی ترکی است.

با تهیه بلیط هواپیما مشهد تبریز در سایت آس چارتر از تخفیفات و مزایای ویژه ای برخوردار شوید.

این شیرینی از قند پانزدهم به بعد در غذاهای عثمانی بیشتر دیده شد. این شیرینی در کشورهای دیگر با نام‌های مختلفی یاد می‌شود به عنوان مثال در الجزایر به این شیرینی غریبیا و ارمنستان خورابیا و ترکیه با آن کورابیه می‌گویند. در بلغارستان و یونان این شیرینی را با نام‌های دیگر می‌شناسند و روش پخت آن کاملاً متفاوت است.

در کشور ایران قرابیه به عنوان معروف‌ترین شیرینی تبریز شناخته شده ولی در شهرهای دیگر مانند زنجان و قزوین و حتی اردبیل نیز پخت می‌شود. به عنوان سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی شناخته شده است و افرادی که به سلامت خود اهمیت می‌دهند به راحتی می‌توانند این شیرینی را میل کنند.

قیمت شیرینی های تبریز

قیمت شیرینی‌های تبریز له عوامل‌های مختلفی بستگی دارد به عنوان مثال باقلوای تبریز به عنوان پرفروش‌ترین شیرینی شناخته شده که این نمونه به دلیل داشتن طعم فوق العاده از نظر قیمت نسبت به شیرینی‌های دیگر کمی گران‌تر است. بعضی از شیرینی‌های تبریز با عسل و بعضی دیگر با شکر پخته می‌شود و اگر بخواهیم این دو مورد را با همدیگر مقایسه کنیم بهتر است بدانیم که شیرینی‌هایی که از عسل پخت شده از نظر قیمت قابل مقایسه با شیرینی‌هایی که با شکر پخت می‌شود نیست.

عامل دیگری که روی قیمت شیرینی‌های تبریز تاثیرگذار می‌گذارد میزان مغز و نوع مغزیجات به کار رفته در درون شیرینی است چون هر چقدر مغزیجات بیشتری استفاده شود بر روی قیمت اثرگذار است.‌ زمان و فصل خرید این شیرینی‌ها می‌تواند قیمت‌ها را کاهش و یا افزایش دهد.

از آنجایی که شهر تبریز به عنوان یک مکان سردسیری شناخته شده قطعاً بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند در فصل‌های خاصی از سال به این شهر سفر کنند و همین حجم مسافران می‌تواند قیمت این سوغاتی را افزایش دهد. مکانی که آن را تهیه می‌کنید از همه مهمتر است چون در شهر تبریز مراکز‌های معتبری هستند که به عنوان منبع فروش این شیرینی‌ها شناخته شده که شما می‌توانید بدون واسطه و قیمت اضافی آن را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا